Pirohy plnené bryndzou

2012-01-09

Ingrediencie

  • Na cesto: 400 g (2 hrnčeky) polohrubej múky, 1 vajce, soľ. Na plnku: 4 zemiaky, 200 g bryndze. Na ochutenie: 3 cibule, 200 g slaniny.

Postup

Krok 1

Plnka: v šupke uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame. Zmiešame s bryndzou. Cesto: do múky pridáme štipku soli a jedno vajce. Vymiesime na rezancové cesto. Podľa potreby môžeme pridať menšie množstvo vody. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý 2 až 3 mm. Formičkou na pagáče (alebo pohárom) z neho povykrajujeme kolieska. Na každé koliesko dáme kôpku bryndzovej plnky, okraje kolieska navlhčíme, preložíme na polovicu a okraja postláčame, najprv prstami a potom vidličkou. Pirohy vhodíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch vody, varíme ich ešte jednu minútu a vyberieme dierovanou naberačkou. Polejeme ich opraženou cibuľou alebo opraženými kockami slaniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1114
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1115

Podobné recepty:
  • Syrové tašky

    Syrové tašky

  • Zeleninovo-múková hrubšia placka s chrenovou omáčkou

    Zeleninovo-múková hrubšia placka s chrenovou omáčkou

  • Zapekaný syr

    Zapekaný syr

kuk