Pekáč starého mládenca
2012-01-30- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 lyžicu oleja alebo masti, 200 g prerastenej slaniny, 400 g bravčového mäsa, 400 g kuracích pŕs, 1 väčšiu cibuľu, 2 mrkvy, 1 kg zemiakov, 2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi (vegety), 1 lyžičku mletého čierneho korenia.
Postup
Krok 1
Pekáč vymastíme tukom, dno a čiastočne bočné steny pekáča vystelieme plátkami slaniny. Bravčové a kuracie mäso pokrájame na rezance, zmiešame ich s pokrájanou cibuľou, mrkvou, zeleninovou koreniacou zmesou, čiernym korením a navrstvíme ho do pekáča. Navrch navrstvíme pokrájané zemiaky, osolíme ich, posypeme korením a ak je to možné prekryjeme ich prečnievajúcou slaninou. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi hodinu, potom alobal odstránime a pečieme ďalších 15 minút.