Kulajda
2012-02-18- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 250 g čerstvých húb, 1/2 lyžičky rasce, soľ, 1 kg zemiakov, 3 dl mlieka, 1 lyžicu hladkej múky, 1,5 dl smotany, 1 citrón, 1 lyžicu masla, 2 lyžičky kryštálového cukru, 3 lyžice pokrájaného kôpru, 6 natvrdo uvarených vajec.
Postup
Krok 1
Huby uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali rascu. Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme v osolenej vode. K uvareným zemiakom pridáme mlieko so smotanou, v ktorom sme rozšľahali hladkú múku. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme citrónovú šťavu, cukor a maslo. Podľa chuti osolíme, pridáme 2 lyžice pokrájaného kôpru a odstavíme z ohňa. Podávame tak, že na tanie dáme pokrájané vajce, časť uvarených húb, polievku a dozdobíme čerstvým kôprom.