Cestoviny alla puttanesca
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 10 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Cestovinky na taliansky spôsob Vás prekvapia rýchlym spôsobom prípravy a výraznou chuťou.
Ingrediencie
- 400 g cestovín cortecce alebo špagiet
- 2 lyžica olivového oleja
- 1 ks cibuľu
- 3 strúčik cesnaku
- 2 lyžica kapár
- 400 g konzervu krájaných paradajok
- hrot noža štipľavej papriky
- 2 ks červené kaliforneské papriky
- 20 ks vykôstkovaných čiernych olív
- 2 lyžica najemno pokrájanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica najemno pokrájaných lístkov bazalky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 80 g strúhaného parmezánu
Postup
Krok 1
Cortecce alebo špagety uvaríme podľa návodu na obale.
Krok 2
Olej zahrejeme v hlbšej panvici a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Po asi piatich minútach pridáme nadrobno posekaný cesnak a po chvíli opláchnuté a posekané kapary. Premiešame a po dôkladnom prehriatí pridáme obsah konzervy krájaných paradajok, nadrobno posekané opečené, ošúpané papriky, nadrobno posekané olivy, najemno pokrájanú petržlenovú vňať a bazalku. Podľa chuti osolíme a okoreníme a necháme niekoľko minút variť. Odstavíme z ohňa, pridáme uvarené cestoviny.
Krok 3
Po dôkladnom premiešaní pridáme strúhaný parmezán a opäť premiešame. Porcie posypeme strúhaným parmezánom.