Cestoviny alla puttanesca

2016-04-11
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Cestovinky na taliansky spôsob Vás prekvapia rýchlym spôsobom prípravy a výraznou chuťou.

Ingrediencie

  • 400 g cestovín cortecce alebo špagiet
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 1 ks cibuľu
  • 3 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica kapár
  • 400 g konzervu krájaných paradajok
  • hrot noža štipľavej papriky
  • 2 ks červené kaliforneské papriky
  • 20 ks vykôstkovaných čiernych olív
  • 2 lyžica najemno pokrájanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica najemno pokrájaných lístkov bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 80 g strúhaného parmezánu

Postup

Krok 1

Cortecce alebo špagety uvaríme podľa návodu na obale.

Krok 2

Olej zahrejeme v hlbšej panvici a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Po asi piatich minútach pridáme nadrobno posekaný cesnak a po chvíli opláchnuté a posekané kapary. Premiešame a po dôkladnom prehriatí pridáme obsah konzervy krájaných paradajok, nadrobno posekané opečené, ošúpané papriky, nadrobno posekané olivy, najemno pokrájanú petržlenovú vňať a bazalku. Podľa chuti osolíme a okoreníme a necháme niekoľko minút variť. Odstavíme z ohňa, pridáme uvarené cestoviny.

Krok 3

Po dôkladnom premiešaní pridáme strúhaný parmezán a opäť premiešame. Porcie posypeme strúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1125
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1126

Podobné recepty:
  • Kapustové závitky v paradajkovej omáčke

    Kapustové závitky v paradajkovej omáčke

  • Špenátové placky

    Špenátové placky

  • Zeleninový nákyp

    Zeleninový nákyp

kuk