Pikantné mäsové placky
2012-02-23- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 0,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor vo veľkosti palca, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky mletého anízu, 1/2 lyžičky mletého čili korenia, 1 vajce, 3 lyžice mrazeného hrášku, 1/2 lyžičky soli, olej.
Postup
Krok 1
Na dvoch lyžiciach oleja osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej postrúhaný zázvor, postrúhaný cesnak mleté čierne korenie, mletý aníz, mleté čili korenie. Za stáleho miešania restujeme asi 5 minút. Necháme vychladnúť a primiešame mäso, zmrazený hrášok, vajce a soľ. Z hmoty vytvarujeme asi 10 až 12 placiek, ktoré necháme zmraziť. Zmrazené vypražíme, z oboch strán, v oleji.