Srbský orechový zákusok

2012-02-27

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 150 g mletých orechov, 50 g hrozienok, 100 g detskej krupice. Sirup: 1 dl vody, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilku, 1/2 citrónu.

Postup

Krok 1

K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Žĺtky a cukor vymiešame do peny a primiešame k nim mleté orechy, hrozienka a krupicu. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Pekáč vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 10 až 15 minút. Sirup: 1 dl vody zmiešame s cukrom, dužinou vanilky, kôrou a šťavou z citrónu. Upečený zákusok pokrájame na trojuholníky (ponecháme v pekáči) a polejeme ich sirupom. Po vsiaknutí sirupu podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 607
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

608

Podobné recepty:
  • Sušienky z ovsených vločiek

    Sušienky z ovsených vločiek

  • Oplátková torta

    Oplátková torta

  • Tetrov na ruský spôsob

    Tetrov na ruský spôsob

kuk