Čokoládový zákusok s nátierkovým krémom

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Neskúšali ste ešte použiť nátierkové maslo do zákuskov? Chuťou budete prekvapení!

Ingrediencie

  • 200 g kvalitnej čokolády
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g masla
  • 4 ks vajcia
  • štipka soli
  • 2 kelímok smotany na šľahanie
  • práškový cukor podľa chuti
  • 400 g nátierkového masla bez príchute (2 kelímy)
  • strúhanú čokoládu

Postup

Krok 1

Čokoládu rozpustíme nad parou. Zmiešame ju s roztopeným maslom a hmotu necháme mierne vychladnúť.

Krok 2

Štyri žĺtky dôkladne vymiešame s cukrom a zmiešame s čokoládovo maslovou hmotou. Zo štyroch bielkov, so štipkou soli, vyšľaháme sneh a zľahka zmiešame s čokoládovou hmotou. Cesto vylejeme do maslom vymasteného pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 20 až 25 minút.

Krok 3

Nátierkové maslo vyšľaháme s cukrom a s vyšľahanou smotanou. Na upečený a vychladnutý základ navrstvíme krém a posypeme strúhanou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 658
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

659

Podobné recepty:
  • Domáce piškóty

    Domáce piškóty

  • Jablková torta s piškótami

    Jablková torta s piškótami

  • Nepečená roláda

    Nepečená roláda