Šišky

2012-02-29

Ingrediencie

  • 0,5 kg polohrubej múky, 40 g masla, 40 g práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, štipku soli, 1 vrecúško vanilkového cukru, 30 g kvasníc, 0,5 l mlieka, 1 lyžicu rumu, 1/2 citróna (iba kôru), ríbezľový alebo višňový džem, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Do 1 dl vlažného mlieka, štipky cukru, štipku soli, rozdrobíme kvasnice a necháme vykysnúť na kvások. Po vykysnutí kvások zmiešame s múkou, vajcom, žĺtkom, maslom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme zostávajúce vlažné mlieko, rum, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1,5 cm. Z cesta vykrojíme kolieska, do ktorých do stredu vytlačíme prstom jamku a znova necháme asi 10 minút kysnúť. Kolieska vyprážame vo väčšom množstve rozpáleného oleja z oboch strán. Po vypražení do jamky dáme džem a posypeme preosiatym práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 713
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

714

Podobné recepty:
  • Jahňacie závitky zapečené v baklažáne s mozzarellou

    Jahňacie závitky zapečené v baklažáne s mozzarellou

  • Koláč s tvarohovou plnkou

    Koláč s tvarohovou plnkou

  • Zakladaná cvikľa

    Zakladaná cvikľa