Vyprážané kapustové placky

2012-03-01

Ingrediencie

  • 500 g kvasenej kapusty, 250 g polohrubej múky, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, rascu, majorán, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Z kyslej kapusty poriadne vytlačíme vodu a rozprestrieme na dosku, aby mierne (iba mierne) oschla. Potom ju pokrájame na menšie kúsky. Pridáme polohrubú múku, vajce, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, rascu a majorán. Dobre premiešame. Z hmoty tvarujeme placky, ktoré vypražíme z oboch strán na oleji. Vypražené placky ukladáme na kuchynské obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Podávame so zemiakovou kašou, alebo iba tak, bez prílohy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1650
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1651

Podobné recepty:
  • Farfalle s mrkvou a ružičkovým kelom

    Farfalle s mrkvou a ružičkovým kelom

  • Domáca syrová hrudka

    Domáca syrová hrudka

  • Vyprážané jablká

    Vyprážané jablká

kuk