Vyprážané kapustové placky
2012-03-01- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 500 g kvasenej kapusty, 250 g polohrubej múky, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, rascu, majorán, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Z kyslej kapusty poriadne vytlačíme vodu a rozprestrieme na dosku, aby mierne (iba mierne) oschla. Potom ju pokrájame na menšie kúsky. Pridáme polohrubú múku, vajce, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, rascu a majorán. Dobre premiešame. Z hmoty tvarujeme placky, ktoré vypražíme z oboch strán na oleji. Vypražené placky ukladáme na kuchynské obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Podávame so zemiakovou kašou, alebo iba tak, bez prílohy.