Bravčové stehno pečené s fazuľou

2015-12-16

Ingrediencie

  • 3 strúčik cesnaku
  • 600 g bravčové stehno
  • 1 ks cibuľu
  • trochu olivový olej
  • 1 ks pomaranč (iba kôru)
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • 400 g krájané paradajky (konzerva)
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 2 ks zelené papriky
  • 500 g g tmavej fazule

Postup

Krok 1

Na panvicu dáme tenkú vrstvu oleja a opečieme na ňom zo všetkých strán kúsky bravčového mäsa dozlatista. Opražené kúsky mäsa odložíme. Na panvicu prilejeme lyžicu oleja, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska a opekáme ju asi 3 minúty. Vmiešame prelisovaný cesnak a za stáleho miešania opekáme ďalšie 2 minúty. Mäso vrátime na panvicu, pridáme paradajky a privedieme ich k varu. Vmiešame na rezance pokrájanú papriku, pomarančovú kôru. Osolíme, okoreníme a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Primiešame fazuľu, premiešame a pečieme ďalších 10 minút. Rozdelíme na taniere, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1217
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1218

Podobné recepty:
  • Pražské teľacie stehno

    Pražské teľacie stehno

  • Kebabčeta (Bulharsko)

    Kebabčeta (Bulharsko)

  • Bravčový steak 'mamut'

    Bravčový steak 'mamut'

kuk