Bravčové stehno pečené s fazuľou
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 3 strúčik cesnaku
- 600 g bravčové stehno
- 1 ks cibuľu
- trochu olivový olej
- 1 ks pomaranč (iba kôru)
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 400 g krájané paradajky (konzerva)
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 2 ks zelené papriky
- 500 g g tmavej fazule
Postup
Krok 1
Na panvicu dáme tenkú vrstvu oleja a opečieme na ňom zo všetkých strán kúsky bravčového mäsa dozlatista. Opražené kúsky mäsa odložíme. Na panvicu prilejeme lyžicu oleja, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska a opekáme ju asi 3 minúty. Vmiešame prelisovaný cesnak a za stáleho miešania opekáme ďalšie 2 minúty. Mäso vrátime na panvicu, pridáme paradajky a privedieme ich k varu. Vmiešame na rezance pokrájanú papriku, pomarančovú kôru. Osolíme, okoreníme a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Primiešame fazuľu, premiešame a pečieme ďalších 10 minút. Rozdelíme na taniere, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.