Dusené bravčové karé s klobásou

2018-01-08

Popis

Dusené bravčové karé s klobásou podávame so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 800 g bravčového karé s kosťou pokrájané na 4 rezne
  • 200 g domácej klobásy
  • 50 g údenej slaniny
  • olej
  • 1 ks cibuľu
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 4 ks paradajky
  • 3 ks zelené papriky
  • 1 dl červeného vína
  • 2 dl sladkej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • zeleninový bujón.

Postup

Krok 1

Mäso naklepeme, osolíme a opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Mäso odložíme a vo výpeku opražíme slaninu nakrájanú na kocky, speníme pokrájanú cibuľu a po chvíli zaprášime mletou červenou paprikou. Premiešame a vložíme späť mäso. Podlejeme časťou vína a horúcim bujónom, prikryjeme a prikryté dusíme. Asi po pol hodine dusenia pridáme klobásu pokrájanú na kolieska a podlejeme zvyšným vínom. Pridáme pokrájané papriky, paradajky zbavené jadierok a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame horúcim bujónom. Keď je mäso mäkké, zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou a ešte krátko povaríme. Podávame so zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1789
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1790

Podobné recepty:
  • Slovenská roštenka

    Slovenská roštenka

  • Jahňacie filé na alžírsky spôsob

    Jahňacie filé na alžírsky spôsob

  • Bravčové mäso so zeleninou II

    Bravčové mäso so zeleninou II

kuk