Jelenia ragú polievka
2012-03-06- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 250 g jelenieho pliecka, 50 g masla, 50 g oleja, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 4 vetvičky rozmarínu, 4 vetvičky tymianu, 4 bobkové listy, 10 guľôčok borievok, soľ, mleté čierne korenie, 150 g mrkvy, 150 g zeleru, 1 petržlen, 1 stonku stopkového zeleru, 150 g lesných húb, 2 dl smotany, čerstvý estragón. Knedličky: 200 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, štipku mletého muškátového oriešku, 1 žĺtok, 1 lyžicu polohrubej múky.
Postup
Krok 1
Na masle s olejom speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak. V dvoch decilitroch vody povaríme asi 10 minút rozmarín, tymian, bobkový list a borievky. K cibuli pridáme na kocky pokrájané mäso a opražíme ho. Podlejeme scedeným vývarom z korenín, pridáme soľ, mleté čierne korenie a varíme do zmäknutia mäsa. Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu zeler, stopkový zeler, petržlen a lesné huby. Varíme ďalších 10 minút. Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a po vychladnutí pridáme soľ, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, jeden žĺtok a múky. Vypravujeme cesto, z ktorého vytvarujeme guľky a priemerom asi 2 cm. Tie vhodíme do variacej sa polievky. Varíme ďalších asi 7 minút. Pridáme smotanu a nadrobno posekaný čerstvý estragón.