Rybí vývar

2012-03-24

Ingrediencie

  • 2 kg kostí, odrezkov a hláv bez žiabier z bielych rýb, 1/2 feniklu, 2 väčšie mrkvy, 1 pór, 3 šalotky, 2 stonky stopkového zeleru, 6 vetvičiek tymianu, 4 vetvičky estragónu, 1 viazaničku veľkolistej petržlenovej vňate, 1 lyžičku celého čierneho korenie, 2 dl suchého bieleho vína, soľ.

Postup

Krok 1

Kosti, odrezky a hlavy bez žiabier prepláchneme pod tečúcou studenou vodou. Pridáme prekrojený fenikel, na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, prekrojený pór, prekrojené šalotky, stonkový zeler, tymian, estragón, veľkolistú petržlenovú vňať, celé čierne korenie, víno a 2 lyžičky soli. Zalejeme štyrmi litrami studenej vody a varíme na veľmi miernom ohni asi 2 hodiny. Počas varenia sťahujeme a odstraňujeme bielkoviny, ktoré sa v podobe peny vyzrážajú na povrchu. Vývar necháme vychladnúť a precedíme ho cez jemné sito. Vývar použijeme ako polievku, alebo ako surovinu pre prípravu iných rybích špecialít, ako je napríklad halászlé.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 360
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

361

Podobné recepty:
  • Paprikášová polievka z kuracieho mäsa

    Paprikášová polievka z kuracieho mäsa

  • Boršč s fazuľou

    Boršč s fazuľou

  • Zemiaková polievka so zeleninou a pohánkou

    Zemiaková polievka so zeleninou a pohánkou