Fettuccine v smotanovej omáčke s prosciuttom

2018-02-13

Popis

Fettuccine v smotanovej omáčke s prosciuttom

Ingrediencie

  • 1 bal cestovín fettuccine
  • 2,5 dl smotany na šľahanie
  • 2 ks žĺtky
  • soľ
  • štipku mletého bieleho korenia
  • 4 lyžica strúhaného parmezánu
  • 4 plátok prosciutta
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu na posypanie

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny poriadne scedíme (aby na nich zostalo čo najmenej vody) a vrátime ich späť do hrnca. Pridáme smotanu, 2 žĺtky, štipku soli, štipku korenia a strúhaný parmezán. Za neustáleho miešania prehrejeme. Klieštikmi naberieme cestoviny, tanierom otáčame a pomaličky ich uvoľníme do taniera, až vznikne z cestovín akési hniezdo. Cestoviny prelejeme lyžicou omáčky, navrch natrháme prosciutto a posypeme strúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1292
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1293

Podobné recepty:
  • Cesto na pizzu a omáčka na pizzu ako z reštaurácie

    Cesto na pizzu a omáčka na pizzu ako z reštaurácie

  • Poľské pirohy

    Poľské pirohy

  • Špagety na uhliarsky spôsob

    Špagety na uhliarsky spôsob

kuk