Jablkový nákyp s vločkami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1000 g jabĺk, 200 g ovsených vločiek, 3 vajcia, 40 g medu, šťava z polovice citróna, hrozienka, orechy, 0,8 1 mlieka.

Postup

Krok 1

Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle. Z vločiek a mlieka uvaríme kašu a necháme ju vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame med, žĺtka, soľ, namočené hrozienka, nastrúhané jablká, posekané orechy a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Formu na nákyp vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Do takto pripravenej formy vylejeme masu a pečieme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 875
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

876

Podobné recepty:
  • Tvarohový krémovník

    Tvarohový krémovník

  • Syrníky

    Syrníky

  • Domáci marcipán

    Domáci marcipán

kuk