Pečená krkovička na spôsob BBQ
2012-04-01- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 2 kg bravčovej krkovičky, 2 dl pomarančovej šťavy, 1,5 dl grapefruitovej šťavy, 1 zelenú chilli papričku, 1 lyžicu mletej kávy, 1 lyžičku drvenej rímskej rasce, 2 lyžičky červenej karí pasty, 2 lyžičky hrubozrnnej soli, 4 lyžice oleja . Na barbecue omáčku: 75 g prerastenej slaniny, 1 lyžicu oleje, 3 dl kečupu, 1 dl javorového sirupu, 2 dl pomarančovej šťavy, 3 lyžice worcesterskej omáčky, 2 sušené červené papriky.
Postup
Krok 1
Chilli papričku pokrájame na tenké kolieska. Zmiešame ich s rímskou rascou, kávou, pomarančovou a grepovou šťavou. Umytú a osušenú krkovičku dáme marinovať do pripravenej tekutiny na 12 hodín. Občas mäso otočíme a marinádou prelejeme. Marinované mäso osušíme a opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. Mäso dáme do pekáča, posypeme hrubozrnnou soľou a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a pečieme asi 90 minút. Počas pečenia polievame marinádou. BBQ omáčka: na lyžici oleja opražíme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme javorový sirup, kečup, pomarančovú šťavu, nadrobno pokrájané sušené papriky a worcesterskú omáčku. Podľa chuti môžeme pridať pokrájaný feferón. Omáčku varíme pri miernej teplote asi 5 minút. Omáčku podávame k mäsu studenú.