Čučoriedkovo jablkový koláč
2016-01-26- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Splynutím jabĺk a čučoriedok nám vznikne úžasná chuť, ktorú musíte okúsiť.
Ingrediencie
- 1,5 hrnček hladkej múky
- 1/2 vrecúško kypriaceho prášku
- 3/4 hrnček jemného kryštálového (krupicového) cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 2 ks vajcia
- 1/2 šálka mlieka
- 1 ks jablko
- 3/4 hrnček čučoriedok
- 2 lyžica trstinového cukru.
- Na ozdobenie šľahačku.
Postup
Krok 1
Do hnetacieho stroja nasypeme múku, prášok do pečiva, cukor, pridáme zmäknuté maslo, vanilkovú esenciu, vajcia a mlieko. Vymiešame do vláčnej hmoty. Cesto dáme do pekáča s papierom na pečenie. Navrch poukladáme tenké plátky ošúpaného a jadrovníka zbaveného jablka, na jablká čučoriedky a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia 45 minút (môžeme skontrolovať špajdľou). Teplý koláč pokrájame a pred podávaním ozdobíme šľahačkou.