Mäsové guľky s feniklom

2012-04-03

Ingrediencie

  • 2,5 lyžičky feniklu (semienok), 1 lyžičku morskej soli, 1 šálku omrviniek čerstvého chleba, 1/4 šálky mlieka, 750 g mletého bravčového mäsa, 100 g prerastenej slaniny, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Semienka feniklu a soľ dáme do mažiaru a rozdrvíme ich. Chlebové omrvinky pokvapkáme mliekom. Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme ich aby boli chrumkavé. Mleté mäso zmiešame s rozdrveným feniklom so soľou, opraženou slaninou a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Dobre vymiešame. Z hmoty tvarujeme rovnako veľké guľky (s priemerom asi 5 cm), ktoré opražíme zo všetkých strán na malom množstve oleja. Poukladáme ich do pekáča s papierom na pečenie a pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 7 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 204
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

205

Podobné recepty:
  • Zapekané karé 'Nelson' s cibuľovým pyré

    Zapekané karé 'Nelson' s cibuľovým pyré

  • Sedliacke mäso

    Sedliacke mäso

  • Pečené papriky plnené mäsom

    Pečené papriky plnené mäsom