Kuracie so zázvorom a koriandrovým dressingom
2012-04-06- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1/2 šálky pokrájaných lístkov koriandru, 1/4 šálky pokrájanej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/3 šálky pasty tahini, 2 lyžičky octu, 1/4 šálky studenej vody, 0,5 l kuracieho vývaru, 100 g čerstvého zázvoru, 2 kuracie prsia, 1 menšiu brokolicu.
Postup
Krok 1
K pokrájaným lístkom koriandru pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, strúčik cesnaku prekrojený na štvrtiny, citrónovú šťavu, pastu tahini, ocot, 1/4 šálky studenej vody a dobre rozmixujeme. Kurací vývar nalejeme do hrnca, pridáme zázvor pokrájaný na plátky a kuracie prsia. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 6 minút. Do hrnca pridáme brokolicu rozobranú na ružičky a varíme asi 1 minútu. Mäso vyberieme a pokrájame na silnejšie plátky. Mäso polejeme koriandrovým dressingom. Okolo mäsa poukladáme ružičky brokolice, ktoré môžeme tiež pokvapkať dressingom.