Sendvič s údeným kačacím mäsom

2012-04-06

Ingrediencie

  • 4 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžice ryže, 4 lyžice suchého zeleného čaju, 4 badyány (hviezdicový aníz), 1 lyžicu celých klinčekov, 1 kus kačacích pŕs, 2 bagety, 40 g masla, niekoľko šalátových listov, kúsok zelenej štipľavej papriky, hustý balzamikový ocot.

Postup

Krok 1

Hlbokú panvicu, najlepšie wok, vystelieme alobalom. Na alobal dáme kryštálový cukor, ryžu, suchý zelený čaj, badyany, celé klinčeky. 1 kus kačacích pŕs opečieme z oboch strán a položíme na alobalovú grilovaciu tácku (dierkami v dne). Tácku položíme na wok s alobalom a koreninami, prikryjeme alobalom a pod wokom zapálime oheň. Údime asi 10 minút. Oheň vypneme a ďalších 10 minút necháme prikryté doúdiť. Bagetu pozdĺžne prekrojíme na polovice a potrieme ich maslom. Kačacie mäso pokrájame na plátky a poukladáme ich na jednu polovicu bagety. Na mäso dáme niekoľko šalátových listov, kolieska zelenej štipľavej papriky a pokvapkáme hustým balzamikovým octom. Prikryjeme druhou polovicou bagety a poriadne postláčame. Pokrájame šikmým rezom na 2 cm široké kúsky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 353
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

354

Podobné recepty:
  • Šunková terina

    Šunková terina

  • Zemiaková nátierka III

    Zemiaková nátierka III

  • Americká nátierka

    Americká nátierka