Tisovské halászlé (z regiónu, kde sa zlieva Tisa s Bodrogom)
2012-04-13- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 1 kg kúskov sumca, zubáča (hlavy, plutvy, rôzne odrezky), 3 veľké cibule, 1 kg zelenej papriky, 1 kg paradajok, 2 citróny, 2,5 kilogramového kapra, 3 bobkové listy, 0,5 l smotany.
Postup
Krok 1
Hodinu pred varením všetky kúsky sumca a zubáča nasolíme. Cibuľu pokrájame a dáme do vriacej vody (2 litre vody). Papriky, paradajky pokrájame a vložíme do vývaru. Pridáme kúsky sumca a zubáča. Varíme asi 1 hodinu. Jeden citrón pokrájame na kolieska a pridáme do vývaru. Kapra očistíme a pokrájame na podkovičky. Mäso nasolíme a necháme odstáť asi 30 minút. Z vývaru vyberieme všetky kúsky rýb. Do variaceho sa vývaru pridáme 3 bobkové listy a porcie kapra. Varíme asi 10 minút. Do smotany primiešame šťavu z druhého citrónu. Primiešame do polievky a krátko povaríme.