Šťavnatá jablková bábovka

2012-04-14

Ingrediencie

  • 330 g hladkej múky, štipku soli, 1 lyžicu mletej škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 220 g masla, 330 g hnedého trstinového cukru, 4 vajcia, 6 jabĺk. Poleva: 250 g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 citróna (iba šťavu).

Postup

Krok 1

Múku zmiešame štipku soli, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom s cukrom. Šľaháme 10 až 15 minút. Postupne zašľaháme vajcia. Primiešame preosiatu múkovú zmes a jablká pokrájané na kocky, predtým ošúpané a zbavené jadrovníkov. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi hodinu. Po upečení necháme úplne vychladnúť a vyklopíme z formy. Poleva: Práškový cukor vymiešame s vodou a citrónovou šťavou. Polevou polejeme bábovku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 494
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

495

Podobné recepty:
  • Farebné laskonky

    Farebné laskonky

  • Párty rožky

    Párty rožky

  • Ovocný koláč

    Ovocný koláč

kuk