Milánska zeleninová polievka

2012-05-20

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja, 100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g surovej šunky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 bobkový list, 1 mrkvu, 100 g zeleru, 1 malú cuketu, 1 cibuľu, 1 menšiu konzervu bielej fazule, 1 menšiu konzervu zeleného hrášku, 2 paradajky, 150 g uvarenej ryže, 1,5 l mäsového vývaru, 1 lyžičku nasekanej šalvie, 1 lyžicu nasekanej bazalky, 1 zväzok pažítky, mleté čierne korenie, 100 g nastrúhaného parmezánu.

Postup

Krok 1

Na olivovom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme šunku nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak roztretý so soľou a krátko opražíme. Pridáme rozdrobený bobkový list, zeleninu (mrkvu, zeler, cuketu, cibuľu) pokrájanú na malé kocky. Dusíme asi 5 minút. Primiešame fazuľu, hrášok, olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky a uvarenú ryžu. Zalejeme mäsovým vývarom a varíme asi 10 minút. Ochutíme nasekanou šalviou, bazalkou, soľou a mletým čiernym korením. Porcie posypeme nadrobno pokrájanou pažítku a parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 578
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

579

Podobné recepty:
  • Polievka z tofu a ovsených vločiek

    Polievka z tofu a ovsených vločiek

  • Zemiaková polievka III

    Zemiaková polievka III

  • Rýchly jarný obed (minestrone a kuracie prsia so salsou)

    Rýchly jarný obed (minestrone a kuracie prsia so salsou)