Oškvarkové koláčiky

2012-06-02

Ingrediencie

  • 400 g polohrubej múky, 1/4 litra mlieka, 1 lyžicu jemného kryštálového cukru, 20 g kvasníc, 0,5 dl oleja, 1 žĺtok, 1/2 lyžičky soli, 120 g oškvarkov, 1 vajce, 1 lyžicu sezamových semienok, 1 lyžičku rasce.

Postup

Krok 1

Mlieko mierne zahrejeme a zmiešame s malým množstvom cukru, štipkou soli a kvasnicami. Po vykysnutí, kvások zmiešame s múkou, olejom, žĺtkom a so soľou. Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti a každú rozvaľkáme. Potrieme pomletými oškvarkami. Každú časť zvinieme do rolády. Rolády potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a rascou. Šikmým rezom pokrájame na trojuholníky, ktoré poukladáme na papierom vystlaný plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do zlato hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 418
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

419

Podobné recepty:
  • Tvarohová nátierka so zeleninou

    Tvarohová nátierka so zeleninou

  • Chlebíky zapekané s lečom

    Chlebíky zapekané s lečom

  • Baklažánový kaviár

    Baklažánový kaviár

kuk