Oškvarkové koláčiky
2012-06-02- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 400 g polohrubej múky, 1/4 litra mlieka, 1 lyžicu jemného kryštálového cukru, 20 g kvasníc, 0,5 dl oleja, 1 žĺtok, 1/2 lyžičky soli, 120 g oškvarkov, 1 vajce, 1 lyžicu sezamových semienok, 1 lyžičku rasce.
Postup
Krok 1
Mlieko mierne zahrejeme a zmiešame s malým množstvom cukru, štipkou soli a kvasnicami. Po vykysnutí, kvások zmiešame s múkou, olejom, žĺtkom a so soľou. Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti a každú rozvaľkáme. Potrieme pomletými oškvarkami. Každú časť zvinieme do rolády. Rolády potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a rascou. Šikmým rezom pokrájame na trojuholníky, ktoré poukladáme na papierom vystlaný plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do zlato hneda.