Čokoládové suflé

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Lahodný nadýchaný dezert vo formičkách alebo v košíčkoch.

Ingrediencie

  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g kukuričnej škrobovej múčky
  • 2 dl mlieka
  • 4 ks vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžička masla na vymastenie formičiek
  • 1 lyžička kryštálového cukru na vysypanie formičiek

Postup

Krok 1

Do studeného mlieka pridáme škrobovú múčku a metličkou rozmiešame. Za stáleho miešania metličkou krátko povaríme. Čokoládu polámeme a rozmixujeme (alebo postrúhame). Do čokolády primiešame horúce mlieko, v ktorom sme uvarili škrobovú múčku. Pridáme žĺtky a dobre vymiešame.

Krok 2

Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a ešte chvíľu šľaháme. Vyšľahaný sneh zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Hmotu nalejeme do keramických (porcelánových) formičiek, vymastených maslom a vysypaných cukrom, do výšky dvoch tretín.

Krok 3

Naplnené formičky dáme do pekáča s horúcou vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C. Pečieme 20 minút. Teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ešte 5 minút. Horúce suflé posypeme práškovým cukrom. Podávame vo formičkách.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 560
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

561

Podobné recepty:
  • Jablčník zo zemiakového cesta

    Jablčník zo zemiakového cesta

  • Základné cesto na roládu

    Základné cesto na roládu

  • Banánovo citrónový koláč

    Banánovo citrónový koláč

kuk