Čokoládové suflé
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 40 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Lahodný nadýchaný dezert vo formičkách alebo v košíčkoch.
Ingrediencie
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g kukuričnej škrobovej múčky
- 2 dl mlieka
- 4 ks vajcia
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžička masla na vymastenie formičiek
- 1 lyžička kryštálového cukru na vysypanie formičiek
Postup
Krok 1
Do studeného mlieka pridáme škrobovú múčku a metličkou rozmiešame. Za stáleho miešania metličkou krátko povaríme. Čokoládu polámeme a rozmixujeme (alebo postrúhame). Do čokolády primiešame horúce mlieko, v ktorom sme uvarili škrobovú múčku. Pridáme žĺtky a dobre vymiešame.
Krok 2
Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a ešte chvíľu šľaháme. Vyšľahaný sneh zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Hmotu nalejeme do keramických (porcelánových) formičiek, vymastených maslom a vysypaných cukrom, do výšky dvoch tretín.
Krok 3
Naplnené formičky dáme do pekáča s horúcou vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C. Pečieme 20 minút. Teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ešte 5 minút. Horúce suflé posypeme práškovým cukrom. Podávame vo formičkách.