Arabský chlieb

2015-11-19

Popis

Po domácky pripravená príloha k rôznym jedlám. Vyskúšajte recept na chutný arabský chlieb.

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 2 lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 20 g kvasníc
  • 3.6 dl vody
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžička sezamu
  • 1/2 lyžička rasce
  • mlieko na potieranie

Postup

Krok 1

Z múky, soli, olivového oleja, cukru, rozdrobených kvasníc, vody a octu vypracujeme pomerne vlhké cesto (miešame vareškou asi 15 minút). Z cesta vytvarujeme bochník, vložíme ho do olejom vymastenej misy, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1,5 hodiny. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti, z každej vytvarujeme bochník, položíme na plech s papierom na pečenie. Bochníky postláčame a vytvarujeme z nich oválne placky hrubé asi 1,5 až dva centimetre.

Krok 2

Plech prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte 20 minút. Potrieme mliekom a vareškou vtlačíme šikmé mriežky. Posypme sezamom a rascou a vložíme do rúry vyhriatej na 250°C. Pečieme 10 až 12 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 288
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

289

Podobné recepty:
  • Cesnaková nátierka

    Cesnaková nátierka

  • Dámske chúťky

    Dámske chúťky

  • Párty rožky

    Párty rožky