Citróny nakladané v soli

2018-02-28
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Používať môžeme napríklad pri marinovaní rýb, mäsa, ryže a podobne.

Ingrediencie

  • 8 ks citrónov
  • 1 kg morskej soli
  • koriandrové semienka
  • feniklové semienka
  • kúsok kúsok celej škorice
  • bobkový list
  • vetvičky tymianu
  • 5 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1,5 ks citrónu
  • koriander

Postup

Krok 1

Citróny nakrojíme do kríža. Cez vytvorené rezy natlačíme do nich zmes morskej soli, koriandrového semienka, feniklového semienka, polámanej škorice, polámaného bobkového listu a lístkov tymianu. Naplnené citróny poukladáme (natlačíme) do zaváraninového pohára. Priestor medzi citrónmi vyplníme zvyškom koreniacej zmesi. Pohár uzatvoríme a necháme asi tak mesiac na tmavom mieste.

Krok 2

V pohári sa vytvorí soľný, koreninový roztok. Pohár môžeme doplniť okorenenou soľou, alebo iba morskou soľou po horný okraj. Pre účely marinády môžeme citróny rozmixovať. Po odobraní citróna z pohára, uvoľnené miesto doplníme morskou soľou, prípadne môžeme ochuť zázvorom, či cesnakom alebo chilli papričku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 887
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

888

Podobné recepty:
  • Crème fraîche (krém freš)

    Crème fraîche (krém freš)

  • Liečivá pálenka z divého cesnaku

    Liečivá pálenka z divého cesnaku

  • Korenie na americké zemiaky

    Korenie na americké zemiaky

kuk