Gaspaccio, vegetariánske

2018-02-21

Popis

Gaspaccio, vegetariánske

Ingrediencie

  • paradajkový pretlak /radšej zo skla/
  • môže to byť aj pretlak s polenými paradajkami
  • solčanka
  • prípadne zeleninová kocka
  • sušená bazalka a oregano
  • olej
  • 1/3 ks uhorky
  • paradajky podľa potreby /1ks/
  • 1/4 ks papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • kúsok cibule
  • džíra mletá
  • /papriku a cibuľu pokrájame nadrobno/
  • cukor a biely chlieb podľa chuti

Postup

Krok 1

paradajkový pretlak povaríme s troškou vody, s olejom, solčankou, bazalkou a oreganom., uhorku, paradajku, papriku a cibuľu pokrájame, dáme do misky, pridáme pripravený paradajkový pretlak, pretlačený cesnak a troška džíry /podľa chuti môžeme pridať napr. aj mleté čierne korenie, cukor a pod./, všetko rozmixujeme ručným mixérom., niekomu nesedí pridávanie pretlaku, i keď to zrejme pochádza z pôvodných talianskych receptúr, v tom prípade sa používa len čerstvá zelenina., počas mixovania môžeme pridať aj trocha striedky bieleho chleba., podávame vlažné, alebo studené, vhodné najmä v horúcich letných dňoch.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 489
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

490

Podobné recepty:
  • Fazuľa so zemiakmi a kôprom na kyslo

    Fazuľa so zemiakmi a kôprom na kyslo

  • Bujón

    Bujón

  • Polievka zo pšena (prosa)

    Polievka zo pšena (prosa)