Gaspaccio, vegetariánske
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zdravotné (diétne) , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
- Kuchyňa: Španielska
Popis
Gaspaccio, vegetariánske
Ingrediencie
- paradajkový pretlak /radšej zo skla/
- môže to byť aj pretlak s polenými paradajkami
- solčanka
- prípadne zeleninová kocka
- sušená bazalka a oregano
- olej
- 1/3 ks uhorky
- paradajky podľa potreby /1ks/
- 1/4 ks papriky
- 1 strúčik cesnaku
- kúsok cibule
- džíra mletá
- /papriku a cibuľu pokrájame nadrobno/
- cukor a biely chlieb podľa chuti
Postup
Krok 1
paradajkový pretlak povaríme s troškou vody, s olejom, solčankou, bazalkou a oreganom., uhorku, paradajku, papriku a cibuľu pokrájame, dáme do misky, pridáme pripravený paradajkový pretlak, pretlačený cesnak a troška džíry /podľa chuti môžeme pridať napr. aj mleté čierne korenie, cukor a pod./, všetko rozmixujeme ručným mixérom., niekomu nesedí pridávanie pretlaku, i keď to zrejme pochádza z pôvodných talianskych receptúr, v tom prípade sa používa len čerstvá zelenina., počas mixovania môžeme pridať aj trocha striedky bieleho chleba., podávame vlažné, alebo studené, vhodné najmä v horúcich letných dňoch.