Baklažánová nátierka

2015-11-26

Popis

Zdravá nátierka plná baklažánovej a cesnakovej chuti. Podávame s pečivom.

Ingrediencie

  • 1 ks stredne veľký baklažán
  • 1 ks čerstvú červenú kapiu
  • 12 strúčik cesnaku
  • 0.5 dl olivového oleja
  • 1/2 lyžička soli
  • 2 lyžica najemno posekaných vlašských orechov

Postup

Krok 1

Ošúpaný baklažán pokrájame na kocky, kapiu zbavíme jadrovníka a pokrájame na menšie kocky, 10 strúčikov cesnaku prekrojíme na štvrtiny. Baklažán, papriku a cesnak osmažíme na olivovom oleji a udusíme do mäkka. Pridáme soľ a rozmiagame na kašu (nemixujeme). Do kašovitej hmoty primiešame dva prelisované strúčiky cesnaku a nadrobno posekané orechy. Osolíme podľa chuti. Podávame na čerstvo opečenej hrianke. Môžeme dozdobiť kolieskami olív.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1053
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1054

Podobné recepty:
  • Špenátová nátierka

    Špenátová nátierka

  • Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom

    Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom

  • Chlieb plnený syrom a slaninou

    Chlieb plnený syrom a slaninou

kuk