Bosnianske mäsové guľky
2015-12-08- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Hovädzie mäso , Mleté mäso , Baranie, jahňacie mäso , Teľacie mäso
Ingrediencie
- 200 g hovädzieho mäsa
- 200 g teľacieho mäsa
- 200 g baranieho mäsa
- 1 ks cibuľu
- 1 ks žemľu
- 1 ks vajce
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 dl kyslej smotany
- 80 g masla
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Mäso posekáme alebo zomelieme. Nakrájanú cibuľu zmiešame s navlhčenou žemľou, vajcom, múkou, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme k mäsu. Z masy sformujeme malé guľky s priemerom asi 1,5 cm. Guľky opečieme na rozohriatom masle. Preložíme ich do pekáčika, polejeme roztopeným maslom, kyslou smotanou a dáme zapiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 15 minút.