Bosnianske mäsové guľky

2015-12-08

Ingrediencie

  • 200 g hovädzieho mäsa
  • 200 g teľacieho mäsa
  • 200 g baranieho mäsa
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks žemľu
  • 1 ks vajce
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 dl kyslej smotany
  • 80 g masla
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Mäso posekáme alebo zomelieme. Nakrájanú cibuľu zmiešame s navlhčenou žemľou, vajcom, múkou, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme k mäsu. Z masy sformujeme malé guľky s priemerom asi 1,5 cm. Guľky opečieme na rozohriatom masle. Preložíme ich do pekáčika, polejeme roztopeným maslom, kyslou smotanou a dáme zapiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(1 / 5)

1 1 1372
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1373

Podobné recepty:
  • Jahňací chrbát na transylvánsky spôsob

    Jahňací chrbát na transylvánsky spôsob

  • Kaspačo III

    Kaspačo III

  • Mäsový šalát so zeleninou po kazašsky

    Mäsový šalát so zeleninou po kazašsky

kuk