Kotlíkový zajačí guláš

2018-02-27

Ingrediencie

  • 800 g zajačieho mäsa, 2 cibule, 2 mrkvy, 1 menší zeler, 150 g slaniny, 3 feferóny, 2 paradajky, 1 lyžicu múky, 1 lyžičku mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie. Marináda: 1 dl červeného vína, 1 dl vody, 1 dl vínneho octu, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 2 mrkvy, 1 menší zeler, 1 cibuľu, 5 bobkových listov, 2 listy šalvie, 1 vetvičku rozmarínu, 10 zrniek celého čierneho korenia, 1/2 citróna, soľ.

Postup

Krok 1

Prísady určené pre marinádu varíme asi 30 minút. Uvarenú marinádu necháme vychladnúť. Mäso vložíme na noc do marinády. Na druhý deň ho vyberieme, pokrájame na kocky a opečieme na oleji do zlatista. Na oleji po opekaní opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Pridáme plátky slaniny a postupne prilievame marinádu. Do šťavy vložíme opečené mäso a udusíme do mäkka. Počas dusenia pridávame rajčiaky pokrájané na plátky, feferóny, mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie. Desať minút pred koncom varenia zahustíme šťavu múkou rozmiešanou vo vode. Podávame s chlebovými knedľami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1180
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1181

Podobné recepty:
  • Zajac na kláštorný spôsob

    Zajac na kláštorný spôsob

  • Králičí chrbát s bielou omáčkou

    Králičí chrbát s bielou omáčkou

  • Grilovaný bažant

    Grilovaný bažant