Chlebové knedle

2016-04-12
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Knedla zo starého chleba chutí výborne a najviac sa hodí k mäsitým jedlám.

Ingrediencie

  • 500 g starého chleba alebo rožkov
  • 150 g údenej slaniny
  • 1 lyžica masla
  • 1 ks cibuľu
  • 2,5 dl mlieka
  • 2 ks vajcia
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Chlieb alebo rožky pokrájame na malé kocky a opražíme ich spolu s malými kockami slaniny.

Krok 2

Cibuľu osobitne opražíme na masle. Mlieko, vajcia, soľ, petržlenovú vňať a múku zmiešame v vo väčšej mise a primiešame opražený chlieb, slaninu a cibuľu. Necháme asi 30 minúť postáť.

Krok 3

Dôkladne premiešame a z hmoty sformujeme knedle. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1081
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1082

Podobné recepty:
  • Orechová majonézová omáčka

    Orechová majonézová omáčka

  • Vargyho domáca majonéza

    Vargyho domáca majonéza

  • Majonéza z tvarohu

    Majonéza z tvarohu

kuk