Chlebové knedle
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 40 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Knedla zo starého chleba chutí výborne a najviac sa hodí k mäsitým jedlám.
Ingrediencie
- 500 g starého chleba alebo rožkov
- 150 g údenej slaniny
- 1 lyžica masla
- 1 ks cibuľu
- 2,5 dl mlieka
- 2 ks vajcia
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Chlieb alebo rožky pokrájame na malé kocky a opražíme ich spolu s malými kockami slaniny.
Krok 2
Cibuľu osobitne opražíme na masle. Mlieko, vajcia, soľ, petržlenovú vňať a múku zmiešame v vo väčšej mise a primiešame opražený chlieb, slaninu a cibuľu. Necháme asi 30 minúť postáť.
Krok 3
Dôkladne premiešame a z hmoty sformujeme knedle. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich.