Dusený baklažán, ryža so pšenom, paradajková omáčka
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusený baklažán, ryža so pšenom, paradajková omáčka
Ingrediencie
- 1/2 menšieho baklažánu
- zeleninová kocka
- kúsok masla
- 3 lyžica pšena
- za hrsť ryže
- 1 ks klinček
- soľ
- kari korenie
- olej
- zelerová vňať
- kúsok cibule a karfiolu
- 2 ks vršky papriky
- 1/2 listu póru
- zeleninová kocka
- paradajkový pretlak
- hnedý cukor
Postup
Krok 1
Baklažán nakrájame na kocky, dáme dusiť s 1 dcl vody, pridáme zeleninovú kocku, keď je baklažán mäkký a voda takmer odparená, pridáme maslo., -- zvlášť uvaríme ryžu a pšeno, ochutíme podľa vlastnej chuti /pšeno varíme bez korenín/, pri podávaní dáme 2 diely ryže, 1 diel pšena a pokvapkáme olejom, do vody dáme variť zelerovú vňať, cibuľu, karfiol, paprikové vršky, list póru a zeleninovú kocku, po uvarení zeleninu vyberieme, pridáme paradajkový pretlak a osladíme.