Nátierka z údenej makrely

2012-07-25

Ingrediencie

  • 1 celú údenú makrelu, 1 chilli papričku, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 250 g tvarohového syru (napríklad Lučina), 1 vajce uvarené natvrdo, 2 lyžicu kyslej lahôdkovej smotany, 30 g strúhaného parmezánu, 1 limetu, soľ.

Postup

Krok 1

Z makrely odstránime kožu a chrbticu. Mäso rozdrobíme medzi prstami (aby sme pocítili prípadnú prítomnosť malých kostí). Pridáme nadrobno pokrájanú časť chilli papričky, pokrájanú petržlenovú vňať, tvarohový syr, postrúhané vajce a smotanu. Vymiešame do rovnorodej konzistencie. Ak je to potrebné pridáme smotanu. Vmiešame postrúhaný parmezán, limetovú šťavu podľa chuti, prípadne soľ. Podávame na opečených hriankach chleba dozdobené bazalkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 651
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

652

Podobné recepty:
  • Tvarohovo bryndzová nátierka

    Tvarohovo bryndzová nátierka

  • Bryndzové knedličky

    Bryndzové knedličky

  • Nátierka z droždia

    Nátierka z droždia