Crème fraîche (krém freš)

2016-04-20
  • Počet porcií : 1
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 10 min.

Popis

Francúzska pochúťka alebo šľahačkový kyslý krém.

Ingrediencie

  • 2,5 dl smotany na šľahanie
  • 2 lyžica cmaru alebo kyslej smotany

Postup

Krok 1

Smotanu na šľahanie nalejeme do uzatvárateľného pohára (napríklad na zaváranie) a primiešame do nej 2 lyžice cmaru alebo kyslej smotany. Pohár uzatvoríme a poriadne trepaním premiešame. Pohár odložíme do tmy, pri izbovej teplote, na 12 až 24 hodín. Smotana by za túto dobu mala zhustnúť.

Krok 2

Pred použitím premiešame. Použijeme na zahusťovanie pri tepelnom spracovaní polievok, omáčok, prívarkov alebo mäsa, ale aj pri príprave studených mís, či dezertov z čerstvého ovocia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 872
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

873

Podobné recepty:
  • Talianska cestovina

    Talianska cestovina

  • Džem s kúskami ovocia

    Džem s kúskami ovocia

  • Zaváraný karfiol

    Zaváraný karfiol

kuk