Dusené hovädzie pre párty

2018-01-09

Popis

Dusené hovädzie pre párty podávame ako prílohu čerstvý biely chlieb.

Ingrediencie

  • 5 dl olivového oleja
  • 150 g bôčika alebo slaniny
  • 20 ks šalotiek
  • 5 kg hovädzieho krku
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 6 strúčik cesnaku
  • 1 ks pomaranč (iba plátky pomarančovej kôry)
  • 4 dl červeného vína
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 2 vetvička tymianu
  • 4 ks bobkové listy
  • 250 g šampiňónov
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • soľ

Postup

Krok 1

Na olivovom oleji opečieme na kocky (2x2 cm) pokrájaný bôčik a 20 očistených šalotiek. Do hneda opečené mäso a cibuľky vyberieme dierovanou naberačkou a do hrnca dáme polovicu na kocky pokrájaného hovädzieho krku. Mäso opečieme, aby sa zatiahlo a vyberieme ho dierovanou naberačkou. Takto opečieme aj druhú polovicu mäsa. Mäso vrátime do hrnca a pridáme 2 lyžice hladkej múky. Premiešame a po chvíli pridáme bôčik a cibuľky, nadrobno nasekaný cesnak, plátky pomarančovej kôry a podlejeme červeným vínom. Pridáme petržlenovú vňať a tymian (zviažeme motúzikom) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a vložíme do rúry. V rúre vyhriatej na 140 stupňov Celzia dusíme asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu na oleji osmažené, pokrájané šampiňóny. Na sporáku prehrejeme. Vyberieme petržlenovú vňať s tymianom, pomarančovú kôru a bobkové listy. Preložíme do misy a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým bielym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 854
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

855

Podobné recepty:
  • Tesinské kotlety

    Tesinské kotlety

  • Viedenské hovädzie filé s tekvicou na mede

    Viedenské hovädzie filé s tekvicou na mede

  • Prírodné teľacie rezne so šampiňónovými omeletami

    Prírodné teľacie rezne so šampiňónovými omeletami

kuk