Švédske raňajky

2012-08-31

Ingrediencie

  • 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu kačacej masti (alebo olivového oleja), 1 šalotku, 1 až 2 menšie zemiaky uvarené v šupke, 75 g údeného mäsa, 75 g pečeného mäso (prípadne aj iné mäso, napríklad hovädzie varené), 50 g klobásy, soľ, mleté čierne korenie, za hrsť hrášku, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 surový žĺtok.

Postup

Krok 1

Do panvice dáme kačaciu masť a zahrejeme ju. Pridáme najemno pokrájaný cesnak a po chvíli najemno pokrájanú šalotku. Krátko osmažíme a pridáme na tenké plátky pokrájaný zemiak, na malé kocky pokrájané údené mäso, na rovnaké kocky pokrájané pečené mäso, prípadne aj iné mäso napríklad hovädzie varené, na kocky pokrájanú klobásu. Zosilníme oheň a miešame. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Keď je mäso opečené, pridáme hrášok a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Odstavíme, premiešame a preložíme na tanier. V strede vytvoríme jamku, do ktorej dáme surový žĺtok. Podávame s opečenými hriankami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 919
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

920

Podobné recepty:
  • Baklažánový kaviár

    Baklažánový kaviár

  • Srbská omeleta

    Srbská omeleta

  • Domáci zrejúci syr

    Domáci zrejúci syr

kuk