Tvarohovo orechový zákusok

2012-09-04

Ingrediencie

  • Na kakaové cesto: 150 g práškového cukru, 3 vajcia, 150 g stuženého tuku na pečenie (napríklad Hera), 200 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 1,5 dl mlieka. Na orechové cesto: 100 g stuženého tuku na pečenie, 3 vajcia, 125 g práškového cukru, 125 g polohrubej múky, 100 g mletých orechov, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 0,5 dl mlieka. Na tvarohovú plnku: 500 g jemného tvarohu, 2 žĺtky, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 lyžice práškového cukru, 50 g hrozienok. Na polevu: 120 g čokolády na varenie, 2,5 dl kyslej smotany, za hrsť mletých orechov.

Postup

Krok 1

Kakaové cesto: 3 žĺtky vymiešame so zmäknutým tukom a práškovým cukrom. Pridáme kakao, múku, prášok do pečiva a mlieko. Tri bielky vyšľaháme na sneh a zľahka zmiešame so žĺtkovou hmotou. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvarohová náplň: zmiešame tvaroh, žĺtky, vanilkový cukor, práškový cukor a hrozienka. Náplň roztrieme na kakaové cesto. Orechové cesto: žĺtky vymiešame s cukrom a so zmäknutým tukom. Pridáme mlieko, orechy, múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho spojíme so žĺtkovou hmotou. Cesto rovnomerne navrstvíme na tvarohovú náplň. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút. Na ešte teplý zákusok (nie horúci) vylejeme polevu, ktorú pripravíme zmiešaním roztopenej čokolády a kyslej smotany. Posypeme orechmi a necháme stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1297
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1298

Podobné recepty:
  • Viedenský orechový zákusok

    Viedenský orechový zákusok

  • Snehová limetová torta

    Snehová limetová torta

  • Dvojfarebná bábovka (mramorová)

    Dvojfarebná bábovka (mramorová)

kuk