Hovädzie na čiernom korení

2012-09-11

Ingrediencie

  • Pre jednu osobu: 4 lyžice oleja, 200 g hovädzieho mäsa (zadného), 1/2 červenej cibule, 1/2 červenej kapie, 1/2 zelenej kapie, 0,5 cm čerstvého zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku na hrubo podrveného čierneho korenia, 0,5 dl čínskeho vína, 1 lyžicu ustricovej omáčky, 0,5 dl sójovej omáčky, 0,5 dl kuracieho vývaru.

Postup

Krok 1

Jedlo je dobré pripravovať vo woku. Do veľmi horúceho oleja pridáme na kocky pokrájané (asi 2x2 cm) hovädzie mäso. Neustále miešame, dierovanou naberačkou otáčame. Keď mäso zbelie, pridáme červenú na hrubo pokrájanú cibuľu. Premiešame a pridáme na štvorce (asi 2x2 cm) pokrájanú červenú a zelenú papriku, kúsok postrúhaného zázvoru, nadrobno pokrájaný cesnak, na hrubo podrvené korenie. Premiešame dierovanou naberačkou, pridáme čínske víno (pôsobí na deglazovanie panvice), trochu ustricovej omáčky, trochu sójovej omáčky a kurací vývar. Minútu za stáleho miešania povaríme. Ako prílohu podávame ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1289
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1290

Podobné recepty:
  • Voňavé rezne

    Voňavé rezne

  • Tajomstvo z hovädzieho mäsa

    Tajomstvo z hovädzieho mäsa

  • Veľkonočné rezne so šunkou

    Veľkonočné rezne so šunkou

kuk