Hrianky s kozím syrom, pancettou a šošovicou
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Ingrediencie
- 100 g šošovice
- 1 väčšiu mrkvu
- 1 stonku stonkového zeler
- 1 cibuľu
- 1 celú hlávku cesnaku
- 2 šálky silného teľacieho vývaru
- 2 šálky kvalitného červeného vína
- 2 lyžice hnedého cukru
- 4 krajce chleba
- olivový olej
- 4 plátky pancetty
- 8 cherry paradajok
- 4 listy mangoldu (alebo 16 listov špenátu)
- maslo
- 250 g kozieho syra
- 1 lyžicu červeného balzamika
- soľ.
Postup
Krok 1
Opláchnutú šošovicu dáme variť s prekrojenou mrkvou, stonkovým zelerom, prekrojenou neošúpanou cibuľou, prekrojenou hlávkou cesnaku (rezom cez všetky strúčiky). Po zmäknutí šošovice zeleninu vyberieme a šošovicu scedíme. Osolíme a premiešame. Silný teľací vývar, červené víno a hnedý cukor privedime do varu a premiešame. Na pomalom ohni zredukujem na hustú omáčku. Hrianky opečieme na olivovom oleji do zlato hneda. Pancettu sformujeme do kruhu, alebo do tvaru hrianky, položíme na plech s papierom na pečenie. Na sformované plátky pancetty dáme papier na pečenie a prikryjeme (pritlačíme) druhým plechom rovnakej veľkosti. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút. Vyberieme a „zlisované“ medzi dvoma plechmi necháme vychladnúť. Cherry paradajky ponoríme do horúceho olivového oleja, krátko „povaríme“ (až praskne šupka, je to niekoľko sekúnd). Vyberieme ich na servítky, alebo iný pijavý papier. Listy mangoldu (špenátu) sparíme a odkvapkané preložíme do panvice so zohriatym maslom. Pridáme šošovicou, premiešame a prehrejeme. Zľahka osolíme. Na opečené hrianky dáme veľkú vrstvu kozieho syru a dáme na chvíľu do horúcej rúry. Hrianky preložíme na tanieriky, na syr položíme opečenú pancettu, navrstvíme šošovicu s mangoldom a prelejeme redukovanou omáčkou. Pokvapkáme červeným balzamikom. Poukladáme na to (a vedľa) cherry paradajky.