Hruškové koláčiky

2016-03-16

Popis

Chutné hruškové koláčiky s čučoriedkami sa nedajú neochutnať.

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 30 g jemného kryštálového cukru
  • 1/2 lyžička soli
  • 10 g kvasníc
  • 3 ks vajcia
  • 160 g masla.
  • 3 ks Na plnku: hrušky
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 ks citróna (iba šťavu)
  • 20 g cukru
  • 20 ks čučoriedok
  • cukor na posypanie.
  • Na mrveničku:
  • 50 g masla
  • 500 g jemného kryštálového cukru
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g hladkej múky
  • 1 štipka soli. Vajce na potretie.
  • 1 ks vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Múku, cukor, soľ, kvasnice vymiešame. Pridáme vajcia a znova miešame. Keď sa hmota spojí primiešame zmäknuté maslo. Vytvarujeme bochník, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu. Po vykysnutí cesto prepravujeme a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Pokrájame na štvorce (prípadne iné tvary) a necháme asi 15 minút kysnúť. Ošúpané a jadrovníkov zbavené hrušky pokrájame na menšie kocky. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme cukor, šťavu z polovice citróna a hrušky. Za občasného premiešania dusíme asi 5 minút. Suroviny na mrveničku dáme do misky a rukami vypracujeme na mrvance. Kúsky cesta poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajcom, poukladáme na ne čučoriedky, podusené (vychladnuté) hrušky a posypeme mrveničkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 371
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

372

Podobné recepty:
  • Medovníkové guľky

    Medovníkové guľky

  • Špenátové guľky

    Špenátové guľky

  • Slaný koláč s kyslou kapustou

    Slaný koláč s kyslou kapustou