Cícerové fašírky
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Ľahký zeleninový obed podávame so zemiakmi.
Ingrediencie
- 300 g uvareného (alebo konzervovaného) cíceru
- 1 ks väčšiu cibuľu
- olej
- 2 strúčik cesnaku
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžička mletého koriandru
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžica škrobovej múčky
- 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- soľ
- sezam
- hladká múka
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Zmiešame s cícerom a spolu pomelieme na mlynčeku na mäso. Do pomletej zmesi pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, mletý koriander, mleté čierne korenie, škrobovú múčku, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, soľ a dobre premiešame.
Krok 2
Z hmoty tvarujeme menšie fašírky, ktoré obalíme v zmesi hladkej múky a sezamu. Opečieme na oleji do svetlo hnedej farby.