Hustá fazuľová polievka na kyslo

2012-10-16

Ingrediencie

  • 4 konzervy bielej fazule, 1 l vody, 500 g zemiakov, 50 g masti, 2 lyžice hladkej múky, 0,5 l smotany na varenie, ocot, 1 bobkový list, trochu mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Na masti pripravíme z polovice múky svetlú zásmažku. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme studenou vodou, pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky, soľ, bobkový list, čierne korenie a uvaríme ich do mäkka. Pridáme obsah fazuľových konzerv, zvyšok múky rozmiešaný v smotane a necháme prevrieť. Dochutíme octom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 465
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

466

Podobné recepty:
  • Valašská polievka

    Valašská polievka

  • Zelerová polievka s pečeňou

    Zelerová polievka s pečeňou

  • Slepačia polievka I

    Slepačia polievka I

kuk