Jednoduchá torta so syrovým krémom

2012-10-24

Ingrediencie

  • 170 g masla, 170 g krupicového cukru, 3 vajcia, 220 g hladkej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1,5 dl kyslej smotany. Maslo na vymastenie formy, hrubú múku na vysypanie formy. Na krém: 250 g mascarpone, 250 g ricotty, 1 lyžičku instantnej kávy, 80 g trstinového cukru.

Postup

Krok 1

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme a zašľaháme vajcia a kyslú smotanu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor. Cesto nalejeme vymastenej a múkou vysypanej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 50 minút. Lyžičku instantnej kávy zalejem dvomi lyžicami horúcej vody a premiešame. Pridáme mascarpone, ricottu, trstinový cukor a dobre vymiešame. Upečený a vychladnutý korpus ploše prekrojíme na polovice, krémom potrieme spodnú časť a na krém položíme hornú časť korpusu. Vrch a boky potrieme zvyškom krému.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 751
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

752

Podobné recepty:
  • Škoricové placky

    Škoricové placky

  • Jablková torta I

    Jablková torta I

  • Bratislavské tyčinky

    Bratislavské tyčinky