Kuracie rizoto

2012-11-09

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 3 kuracie prsia, 1 dl kvalitného suchého bieleho vína, mleté biele korenie, 350 g guľato zrnnej ryže (napríklad Arborio), 1 l kuracieho vývaru, 100 g nakladaných sušených paradajok, 40 g parmezánu, 65 g masla, 2 lyžice nadrobno pokrájanej bazalky, soľ.

Postup

Krok 1

Do titánovej panvice nalejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko speníme. Pridáme na kocky (2x2 cm) pokrájané kuracie prsia, víno, okoreníme, premiešame a hneď pridáme ryžu. Po troch až štyroch minútach (obsah panvice občas prehadzujeme) pridáme 2 naberačky kuracieho vývaru, premiešame. Takto varíme asi 15 minút, občas premiešame a podľa potreby pridávame vývar. Pridáme sušené paradajky, čerstvo postrúhaný parmezán, maslo, zľahka premiešame. Pridáme pokrájanú bazalku, premiešame a podľa chuti osolíme (ak je to potrebné). Odstavíme z ohňa a podávame. Posypeme parmezánovými hoblinkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 846
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

847

Podobné recepty:
  • Kura pečené na zelenine

    Kura pečené na zelenine

  • Kurča kung pao

    Kurča kung pao

  • Kuracie stehná podľa Ivana Vojteka

    Kuracie stehná podľa Ivana Vojteka