Cibuľová omáčka

2016-04-14
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Omáčka Vám bude najviac chutiť k opečenej klobáse so zemiakovou kašou.

Ingrediencie

  • 2 ks červené cibule
  • strúčik cesnaku
  • 4 lyžica oleja
  • 1 dl červeného vína
  • 4 vetvička tymianu
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička tmavého vínneho octu
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica pokrájanej kučeravej petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Červené cibule pokrájame na mesiačiky a spolu s cesnakom pokrájaným na plátky opečieme na oleji. Pridáme červené víno, zviazané vetvičky tymianu, bobkové listy a dusíme asi 10 minút, resp. až sa väčšina tekutiny odparí.

Krok 2

Tymian a bobkový list vyberieme, dochutíme medom, tmavým vínnym octom, mletým čiernym korením a hrubozrnnou horčicou.

Krok 3

Premiešame, odstavíme a primiešame pokrájanú kučeravú petržlenovú vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 417
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

418

Podobné recepty:
  • Medovo-pomarančová omáčka

    Medovo-pomarančová omáčka

  • Škoricové jablká

    Škoricové jablká

  • Burgundská omáčka

    Burgundská omáčka

kuk