Hovädzia tagliata so zeleninou, hruškou, melónom a syrom

2012-11-19

Ingrediencie

  • Pre 4 osoby: 800 g hovädzej roštenky, 1 lyžicu hrubozrnnej horčice, 100 gramov cukiny, 100 gramov červenej papriky, 100 gramov žltej papriky, 100 gramov baklažánu, 100 gramov šampiňónov, 4 listy ľadového šalátu, 1 hrušku, 100 g žltého melónu, 2 srdiečka čakanky, parmezán, 200 g gorgonzoly, soľ, čerstvo drvené čierne korenie, olivový olej.

Postup

Krok 1

Celý kus roštenky potrime horčicou, posypeme čerstvo rozdrveným čiernym korením, zabalíme do fólie a necháme tri dni odležať v chladničke. Podchladené mäso nakrájame na veľmi tenké plátky (asi 2 mm), posypeme čerstvo rozdrveným korením a opečieme na grilovacej panvici s malým množstvom oleja, z každej strany maximálne 5 sekúnd. Plátky mäsa podávame na zmesi listov ľadového šalátu, plátkov hrušky, žltého melónu, opečených srdiečkach čakanky (pozdĺžne prekrojených na polovice), opečených plátkoch papriky, baklažánu a šampiňónoch, posypanej hoblinkami parmezánu a kúskami gorgonzoly. Podávame s opečenými krajčekmi bagety potretými cesnakom a maslom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 515
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

516

Podobné recepty:
  • Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

    Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

  • Roštenka alebo filé na víne

    Roštenka alebo filé na víne

  • Panenka na spôsob velington

    Panenka na spôsob velington

kuk