Kuracie karbonátky

2012-11-22

Ingrediencie

  • 400 g kuracie pečeného mäsa bez kostí, 30 g masla, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 1 žĺtok, 100 g mozzarelly, strúhanku.

Postup

Krok 1

Kuracie mäso pokrájame na veľmi malé kúsky. Maslo v panvicu roztopíme, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a za stáleho miešania ju krátko osmažíme. Pridáme 1,5 až 2 dl mlieka a za stáleho miešania krátko povaríme. Takto pripravený bešamel osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pokrájané mäso zmiešame s bešamelom, s jedným žĺtkom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dobre premiešame. Mäsovú zmes rozdelíme na 4 časti a z každej vytvarujeme guľu. Do stredu každej gule „zabalíme“ kocku mozzarelly. Gule obalíme v strúhanke, mierne sploštíme a vypražíme v horúcom oleji.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 343
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

344

Podobné recepty:
  • Morčacie s bryndzou

    Morčacie s bryndzou

  • Pečená morka - slávnostné jedlo

    Pečená morka - slávnostné jedlo

  • Kurací šalát s dressingom

    Kurací šalát s dressingom

kuk