Piknikové hovädzie pečené

2012-11-26

Ingrediencie

  • 1,5 kg plát hovädzej hrude bez kosti (alebo dva až tri menšie kusy), 1,5 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžicu drvenej rasce, 1 lyžicu údenej mletej červenej papriky, 1 lyžicu oregana, olivový olej, 2 konzervy krájaných paradajok, 1 l hovädzieho vývaru, 2 červené kalifornské papriky, 2 žlté kalifornské papriky, 1/2 z celej škorice, 2 až 3 bobkové listy, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 až 2 čili papričky, 1 čerstvý koriander.

Postup

Krok 1

Plát hovädzej hrude bez kosti z oboch strán na povrchu narežeme, vytvoríme mriežku asi 2 x 2 cm. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, drvenou rascou, údenou mletou červenou paprikou, oreganom. Koreniny dobre vtrieme do mäsa, do vytvorených zárezov. Mäso dáme do panvice so zohriatym olivovým olejom a opečieme ho zo všetkých strán, aby sa uzatvorilo. Opečené mäso preložíme do pekáča, položíme na sporák, vylejme k nemu dve konzervy krájaných paradajok a zalejeme litrom hovädzieho vývaru. Červené a žlté papriky zbavíme jadrovníkov, pokrájame na kocky a pridáme k mäsu. Pridáme aj 1/2 škorice a bobkové listy. Na kocky pokrájané cibule, na plátky pokrájaný cesnak, pokrájanú čili papričku osmažíme v tuku, v ktorom sme opekali mäso. Obsah panvice preložíme k mäsu. Pridáme pokrájaný koriander a keď všetko začne vrieť, pekáč prikryjeme, vložíme do rúry a pri teplote 170 stupňov Celzia pečieme asi dve hodiny. Po upečení prikrytý pekáč zabalíme do fólie, alobalu, utierok a do deky. Takto vydrží mäso teplé asi 2 hodiny, počas prevozu na piknik.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 544
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

545

Podobné recepty:
  • Hovädzie s cibuľou a korením

    Hovädzie s cibuľou a korením

  • Guľky v kaši

    Guľky v kaši

  • Maďarský guláš

    Maďarský guláš

kuk