Kačacie prsia plnené kyslou kapustou s brusnicovou omáčkou

2012-12-03

Ingrediencie

  • 2 kačacie prsia s kosťou, soľ, rascu, 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľu, 1 lyžicu hrozienok, 1 jablko, 1 lyžicu masti, 3 lyžice cukru, 3 dl bieleho vína, bobkový list, 4 guľôčky nového korenia, 6 guľôčok čierneho celého korenia. Na knedličky: 4 v šupke uvarené zemiaky, 1 surový zemiak, 2 rožky, 2 vajcia, 2 lyžice zemiakovej škrobovej múčky, 3 lyžice polohrubej múky, maslo, soľ, muškátový oriešok. Na omáčku a oblohu: 100 g brusníc, 1 lyžicu cukru, 2 dl vývaru z kostí, 1 dl červeného vína, ružičkový kel, maslo.

Postup

Krok 1

Do hrnca dáme masť s nakrájanou cibuľou a osmažíme ju. Pridáme cukor, kapustu, nakrájané jablko, hrozienka, zalejeme vínom, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a podusíme. Mäso očistíme, osolíme, posypeme rascou, urobíme doň otvor a naplníme ho udusenou kapustou. Naplnené mäso opečieme na panvici kožou dolu, potom uložíme na plech a pečieme 15 až 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme k nim vajcia, škrobovú múčku, polohrubú múku a nastrúhaný surový zemiak. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Rožky opečieme na masle. Z cesta formujeme knedličky, do ich stredu dáme opečené rožky a varíme vo vriacej vode 10 až 12 minút. Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme brusnice, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme zredukovať. Pridáme 2 lyžice studeného masla a redukujeme ďalej, do zhustnutia. Lístky ružičkového kelu krátko podusíme na masle a podávame ako prílohu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 418
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

419

Podobné recepty:
  • Morčacie stehno na maďarský spôsob

    Morčacie stehno na maďarský spôsob

  • Hydinová pečeň s granátovým jablkom

    Hydinová pečeň s granátovým jablkom

  • Pečené kurča so zeleninovou plnkou

    Pečené kurča so zeleninovou plnkou

kuk